Polityka prywatności

Polityka prywatności.

  • Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO informujemy, że:
    1. Administratorem, decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest Symec Consulting prowadzący serwis i sklep internetowy jonizatory.eu z siedzibą w Warszawie przy ul. Marszałkowskiej 80 NIP 7361054096 REGON 015636048 ( w dalszej części „jonizatory.eu”, pod adresem internetowym jonizatory.eu ;
    2. W sprawach związanych z ochroną danych osobowych użytkownik może kontaktować się z nami pod adresem e-mail: kontakt@jonizatoryeu lub może skorzystać z formularza kontaktowego;
    3. Dane osobowe użytkownika przetwarzane będą w celu zawarcia i realizacji umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną na warunkach opisanych w Regulaminie, tj. w zależności od wybranej przez Ciebie usługi:
      1. w celu realizacji umowy prowadzenia konta lub umów sprzedaży, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO, tj. ze względu na to, że jest to niezbędne do wykonania umowy o świadczenie usługi prowadzenia konta lub umów sprzedaży, której jesteś stroną;
      2. w celu realizacji umowy o świadczenie usługi wysyłki newslettera, zawierającego m.in. informacje marketingowe i reklamowe administratora danych osobowych, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO, tj. ze względu na to, że jest to niezbędne do wykonania umowy o świadczenie usługi wysyłki newslettera, której jesteś stroną;
    4. Odbiorcami Twoich danych osobowych są podmioty przetwarzające dane osobowe na podstawie powierzenia przetwarzania danych przez administratora celem prawidłowego wypełnienia warunków dostawy;
    5. Twoje dane osobowe będą przechowywane przez okres obowiązywania umowy lub do momentu skorzystania przez Ciebie z uprawnień skutkujących zaprzestaniem lub ograniczeniem przetwarzania danych, w szczególności do momentu wyrażenia sprzeciwu na przetwarzanie danych w celach marketingowych;
    6. posiadasz prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody wyrażonej przed jej cofnięciem;
    7. masz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy RODO;
    8. podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne dla realizacji umowy prowadzenia konta lub umów sprzedaży lub umowy świadczenia usługi wysyłki newslettera;
    9. Twoje dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą poddawane profilowaniu.
  • Szanując Twoje prawa oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Wszyscy pracownicy sklepu zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania danych osobowych.
  • W sklepie jonizatory.eu zbieramy następujące dane osobowe:
    1. Imię i nazwisko – podczas składania zamówienia należy podać swoje imię i nazwisko oraz ewentualnie imię i nazwisko odbiorcy zamówienia. Dane te są niezbędne do realizacji zamówienia.
    2. Adres dostawy – niezbędny do wysyłki zamówionego towaru, oraz prowadzenie serwisu urządzeń w przypadku wyrażenia na to zgody.
    3. Adres rozliczeniowy wraz z nr NIP- jeśli jest inny niż dostawy celem wystawienia faktury lub paragonu.
    4. Nr telefonu – potrzebny w przypadku konieczności potwierdzenia zamówienia lub w przypadku nieoczekiwanych zdarzeń jak np. brak towaru w magazynie, konieczność modyfikacji zamówienia lub uzyskania dodatkowych informacji niezbędnych dla realizacji zamówienia.
    5. Adres e-mail – pocztą elektroniczną wysyłamy potwierdzenie zamówienia oraz kontaktujemy się z Tobą. W przypadku subskrypcji naszego newslettera będziemy pod wysyłać wiadomościi na podany w subskrypcji adres.
    6. Adres IP – informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych – do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).
    7. Cookies – informacje zgromadzone na podstawie plików Cookies wykorzystywane są w celach właściwej optymalizacji działania strony internetowej, a także w celach statystycznych oraz reklamowych. Masz możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików Cookies do swojego urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików Cookies. Zachęcamy do zapoznanie się z naszą Polityką plików Cookies.
      Jeśli z jakiegoś powodu nie podasz tych danych osobowych, niestety nie będziemy mogli zawrzeć z Tobą umowy, a w konsekwencji nie będziesz mógł korzystać z serwisu jonizatory.eu.
      Jeżeli wymagają tego przepisy prawa, możemy wymagać od Ciebie podania innych danych niezbędnych np. ze względów rachunkowych lub podatkowych. Poza tymi przypadkami podanie Twoich danych jest dobrowolne.
  • Podanie powyższych danych jest konieczne w następujących przypadkach:
    1. Dokonując zakupu w naszym sklepie bez logowania do konta.
    2. Rejestracja w bazie Klientów – jest dobrowolna. Dane pozostawione podczas rejestracji zbieramy i przechowujemy w bazie, aby ułatwić zakupy w naszym sklepie internetowym.
    3. Subskrypcja biuletynu informacyjnego. Przystąpienie jest dobrowolne i w każdej chwili można z niej zrezygnować.
  • Zebranych danych nie udostępniamy osobom trzecim. Nie przechowujemy również danych poufnych, takich jak numery kart kredytowych czy danych dostępu do konta bankowego.

 

Polityka prywatności
5 (100%) 1 vote